Vaandel bestellen?

Uw vaandel bestelt u natuurlijk bij vaandels.be. Bij ons kunt u terecht voor ambachtelijk hand geborduurde vaandels, d.w.z. vaandels uit de vrije hand geborduurd. Wij ontwerpen en borduren zowel enkelzijdige- als dubbelzijdige vaandels. Ook kunnen wij indien gewenst een combinatie van hand borduren met bedrukking aanbieden. Ook voor vaandel benodigdheden van de beste kwaliteit bent u bij ons aan het juiste adres.

Hoe maken wij uw vaandel?

Wanneer u een vaandel bestelt bij ons kunt u ervan uitgaan dat onze vaandels op traditionele wijze gemaakt worden in ons eigen atelier. Aan de start van de productie gaat een hele weg vooraf. Allereerst wordt er een ontwerp (visualisatie) van het vaandel gemaakt. Na uw goedkeuring maken we van deze visualisatie een tekening om op de basisstof te leggen.

Door middel van een prikproces zetten we de tekening over op de basisstof van het vaandel, om zo de tekening gemakkelijker te kunnen borduren. Bij een dubbelzijdig vaandel worden na het borduren de twee geborduurde zijden van het vaandel met elkaar verbonden met daartussen een voering voor de stevigheid. Bij een enkelzijdig vaandel wordt de achterzijde van het vaandel gevoerd met damast.

Voor grote vlakken van het vaandel wordt er samen met de borduring ook gebruik gemaakt van een applicatie, zoals op de foto te zien is.

Om het vaandel af te maken wordt rondom, indien gewenst, goudgallon aangebracht, en eventueel goudfranjes. Er zijn twee soorten Goudfranjes: Normale goudfranjes (hufterproef) en Bouillonfranjes (voor een exclusieve uitstraling)

De bovenkant van het vaandel wordt voorzien van een tunnel of losse lussen, naar gelang uw wens. Bij een dubbelzijdig vaandel (waarbij beide zijden zijn voorzien van een ontwerp), wordt normaal gesproken het vaandel aan de linkerzijde voorzien van een tunnel of losse lussen voor de vaandelstok met eventueel een draagarm aan de bovenzijde.

vaandels-home

Wie bestellen vaandels bij ons?

Wij produceren vaandels voor studenten- en carnavalsverenigingen, kerken, Defensie, broederschappen, schutterijen, gilden, sport- en andere verenigingen die zich willen onderscheiden.

Direct uw vaandel bestellen bij vaandels.be?


Neem contact op met ons en wij helpen u graag verder.