Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen over vaandels

Wilt u een nieuw vaandel laten maken of uw bestaande vaandel laten restaureren? Op deze pagina geven wij antwoord op de meest gestelde vragen op dat gebied.

Neem gerust contact met ons op als uw vraag er niet bij staat, of als u meer informatie nodig heeft. Wij helpen u graag verder!

 

Kan ik een vaandel in alle maten en vormen bestellen?

U kunt bij ons uw vaandel laten maken in vele vormen en maten. Doordat we de gehele productie in eigen huis uitvoeren, is er veel mogelijk qua afwijkende vormen en maten. Vooraf ontvangt u een visualisatie (tekening) van het vaandel, zodat u zich een goede voorstelling kunt maken van het resultaat.

Zijn alle kleuren beschikbaar en welke stoffen worden er gebruikt?

In principe zijn alle kleuren beschikbaar. Het basisdoek voor een geborduurd vaandel is aan de voorzijde van velours (fluweel), zijde of kunstzijde. De achterkant van het vaandel is vaak van katoen (alle kleuren beschikbaar). Bij een dubbelzijdig vaandel wordt natuurlijk aan beide zijden een basisdoek gebruikt.

Uit welke kleuren franje kan ik kiezen?

Textielfranje 2,5 cm: goudkleur, zilverkleur, zwart en wit (hedendaagse vaandels).
Metallic franje, 4,5 of 10 cm: goudkleur en zilverkleur (vintage-look vaandels).

Hoe lang gaat een geborduurd vaandel mee?

Een geborduurd vaandel gaat een heel leven lang mee. Het moet dan wel op de juiste manier worden gebruikt en opgeslagen. De aanschafkosten van een geborduurd vaandel liggen hoger dan die van een bedrukt vaandel, maar als u rekening houdt met de levensduur, is een geborduurd vaandel uiteindelijk goedkoper. Goedkoop is namelijk ook bij vaandels duurkoop. Een geborduurd vaandel heeft bovendien een exclusievere uitstraling.

Hoe kan ik een vaandel bestellen?

Als u ons een mail stuurt met uw NAW- of bedrijfsgegevens en uw vaandelwensen, gaan wij daarmee aan de slag. We hebben van u nodig: het gewenste formaat, de vorm en afbeeldingen en de teksten die u op het vaandel wenst. Eventuele extra informatie of vragen kunt u ook in de mail zetten. Zodra uw wensen voor ons duidelijk en uitvoerbaar zijn, mailen wij u een vrijblijvende offerte met een visualisatietekening ter goedkeuring.

Kunnen jullie helpen met het ontwerp?

Uiteraard. Wij helpen u graag. Bijvoorbeeld als u geen (goed) digitaal bestand heeft, maar ook als u verschillende lay-out-voorstellen wilt hebben om te kunnen vergelijken. Ook het vervaardigen van een totaalontwerp is bespreekbaar. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te overleggen?

Wat is de levertijd voor een vaandel?

Onze levertijd (na goedkeuring van de visualisatie en prijsofferte) bedraagt 4 tot 6 weken. Heeft u het vaandel sneller nodig, neemt u dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De levertijd van 4 tot 6 weken geldt ook voor de standaardlijn van stokken en accessoires.

Hoe reageert een vaandel op weersinvloeden? Is het onderhevig aan slijtage?

Een geborduurd vaandel wordt geleverd met een doorzichtige, op maat gemaakte, Velcro-hoes voor bescherming. Bij regen houdt deze hoes het vaandel droog. Na gebruik dient het vaandel altijd zonder Velcro-hoes, liefst hangend, opgeborgen te worden. Een handgeborduurd vaandel kan, mits goed onderhouden en opgeborgen, een leven lang mee.

Wat gebeurt er met oude vaandels?

Oude vaandels worden door ons geconserveerd. Dat betekent dat wij het vaandel zo herstellen dat alle door slijtage en gebruik ontstane beschadigingen gerepareerd worden. Vaak wordt er, nadat een vaandel geconserveerd of gerestaureerd is, een kopie gemaakt van het originele vaandel.

 

Vaandels laten maken? Coolsnit is dé expert van vaandels en vaandelaccessories in Nederland en België. 

Bel onze advieslijn 06-31680996