Vaandel ontwerpen? Bij vaandels.be is ieder vaandel uniek

Er bestaat vaak maar één exemplaar van, dat de eer van uw organisatie vertegenwoordigt. Wij gaan er daarom met grote zorg mee om, net als met uw wensen. Gaat het om een restauratie of conservatie? Dan herstellen wij uw vaandel in volle glorie.
vaandels-home

Ambachtelijk geborduurde vaandels

Bij ons kunt u terecht voor ambachtelijk hand geborduurde vaandels, d.w.z. vaandels uit de vrije hand geborduurd. Wij ontwerpen en borduren zowel enkelzijdige- als dubbelzijdige vaandels. Ook kunnen wij indien gewenst een combinatie van hand borduren met bedrukking aanbieden. Ook voor vaandel benodigdheden van de beste kwaliteit bent u bij ons aan het juiste adres.

Hoe ontwerpen wij uw vaandel?

Wanneer u een vaandel laat ontwerpen bij ons kunt u ervan uitgaan dat onze vaandels op traditionele wijze gemaakt worden in ons eigen atelier. Aan de start van de productie gaat een hele weg vooraf. Allereerst wordt er een ontwerp (visualisatie) van het vaandel gemaakt. Na uw goedkeuring maken we van deze visualisatie een plot-tekening om op de basisstof te leggen.

Door middel van een prikproces zetten we de tekening over op de basisstof van het vaandel, om zo de tekening gemakkelijker te kunnen borduren. Bij een dubbelzijdig vaandel worden na het borduren de twee geborduurde zijden van het vaandel met elkaar verbonden met daartussen een voering voor de stevigheid. Bij een enkelzijdig vaandel wordt de achterzijde van het vaandel gevoerd met bijvoorbeeld damast of een andere stof.

Voor grote vlakken van het vaandel wordt er samen met de borduring ook gebruik gemaakt van een applicatie, zoals op de foto te zien is.

Om het vaandel af te maken wordt rondom, indien gewenst, goudgallon aangebracht, en eventueel goudfranjes. Er zijn twee soorten Goudfranjes: Normale goudfranjes (hufterproef) en Bouillonfranjes (voor een exclusieve uitstraling)

De bovenkant van het vaandel wordt voorzien van een tunnel of losse lussen, naar gelang uw wens. Bij een dubbelzijdig vaandel (waarbij beide zijden zijn voorzien van een ontwerp), wordt normaal gesproken het vaandel aan de linkerzijde voorzien van een tunnel of losse lussen voor de vaandelstok met eventueel een draagarm aan de bovenzijde.

Wij ontwerpen vaandels voor o.a.

Tot onze klanten rekenen we verenigingen en stichtingen, zoals studentenverenigingen, disputen, schutterijen, schuttersgilden, carnavals- en toneelverenigingen en fanfares.

Meer weten over een vaandel ontwerpen bij vaandels.be?


Neem contact op met ons en wij helpen u graag verder.